Blog-wat te doen als het regent

Regen: valt de vakantie letterlijk in het water?

Regen, regen en nog eens regen. Zit het weer tegen op vakantie? Wat kan het vervelend zijn als het regent op de camping. Een van de grote voordelen van op vakantie gaan in Nederland is dat er hier tal van dingen te doen zijn wanneer het regent. Op Eurocamping Vessem hebben we door de jaren heen gezien dat dit stiekem de leukste dagen kunnen zijn. Het geluid van regen op jouw tent of caravan kan namelijk ook ontzettend gezellig zijn! Samen lekker knus op de camping!

Wanneer bent u voor het laatst natgeregend?

Doe eens gek! Trek er op uit. Pak uw paraplu, trek die regenlaarzen en dat regenpak aan. Maak een mooie (modderige) wandeling en geniet eens van de regen. U bent immers niet van suiker! Een warme douche en een lekker warme pyjama achteraf doet trouwens ook wonderen.

Een boek of luisterboek?

Gun uzelf eens wat tijd om dat ene boek te lezen waar u maar niet aan toe komt. Helemaal ontspannen en verdwijnen in de wereld van een boek. Heerlijk. Bent u geen boekenwurm? Of bent u meer op zoek naar een activiteit samen met de hele familie? Probeer dan eens een luisterboek. Dit is een leuk alternatief waarbij jullie met z’n allen naar hetzelfde verhaal kunt luisteren. Heerlijk ontspannend, zonder last te hebben van een ongemakkelijke leeshouding!

(familie)Spelletjesdag

Hoe lang is het geleden dat jullie met het hele gezin een spel hebben gespeeld? Grote kans dat dat al even geleden is. Tijd voor een spelletjes dag! Haal al uw favoriete spellen tevoorschijn, trek uw huispak aan, zet wat lekkers te eten en te drinken op tafel, en genieten maar! U kunt gaan voor grote bordspellen als Monopoly of Kolonisten van Catan, maar ook kleine kaartspellen als Pesten en Toepen kan heel erg leuk zijn. Voor wat extra inspiratie, hier onze favoriete spellen:

Bonustip: speel vooral geen Monopoly of Risk met mensen die niet tegen hun verlies kunnen. Daarbij kan het namelijk nog uren duren voordat u daadwerkelijk verloren hebt. En u wilt het natuurlijk gezellig houden op vakantie!

Plan een binnen activiteit buiten de deur

Wilt u juist helemaal vergeten dat het regent? Plan dan een leuk uitje voor het hele gezin! Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan een tropisch binnenzwembad of ga gezellig met z’n allen naar de bioscoop.

Geef het maar toe: bij het lezen van deze tips krijgt u vanzelf een beetje zin in een regenbuitje. Oké, misschien een beetje overdreven maar het mag de pret niet drukken! Maak het hoe dan ook gezellig en onthoud: na regen komt zonneschijn!

Heb jij jouw vakantie al geboekt?