Ben jij verslaafd aan kamperen? Of sta je op het punt verslaafd te raken aan kamperen? Herken jij je in één of meerdere van de tekenen hieronder?

Kampeerspullen liggen overal

De auto kan niet meer in de garage of het schuurtje, omdat de caravan of camper er staat. Ook zijn alle vrije plaatsen in het huis opgevuld met kampeerspullen, omdat het niet meer in de garage of het schuurtje paste. Je kunt nergens de kont keren zonder tegen kampeerspullen aan te lopen.

Boekenkasten vol reisgidsen

Je hebt een boekenkast vol met reisgidsen van alle bestemmingen die je tijdens een van je kampeerreizen hebt aangedaan. Je wil de reisgidsen niet weggooien, dat is hetzelfde als je vakantie weggooien ook al kijk je er nooit meer in.

Je caravan/camper/tent heeft een koosnaampje

Jij hebt sinds het begin een koosnaampje voor je tent, caravan of camper. Deze koosnaampjes kunnen erg uiteenlopen van ‘Lieve Maria’, tot ‘Kipje’. Wanneer je jouw tent/caravan/camper vaker bij haar koosnaampje noemt dan je partner, weet je dat je echt verslaafd bent!

Ruimte voor de kampeerspullen?

Bij het kopen/huren van een woonruimte wordt er rekening gehouden met de kampeerspullen en of er ruimte is om de tent te drogen of de caravan/camper te parkeren. Als je ooit een opmerking hebt gemaakt als ‘Die struiken moeten wel weg als we onze tent hier willen drogen’ of ‘In de schuur kan de caravan/camper prima staan’ dan ben je zeker verslaafd.

Een feestje op slippers

Voor een feestje houd jij je slippers of sandalen gewoon aan. Oké, ze lopen heerlijk, zijn erg praktisch voor onder de douche en zien er op de camping leuk uit. Maar voor een feestje? Nee, dat is toch echt niet de bedoeling ook al is het thema van de bruiloft Bohemian, laat die slippers/sandalen maar thuis.

In je huiskamer hangt een hangmat

Ergens in de woonruimte hangt een hangmat, zodat je lekker kan relaxen. Die heerlijke plek om weg te dromen zoek je vaak op. Zelfs midden in de winter kun je hier lekker in relaxen en je word er meteen vrolijker van.

Koken op de skottelbraai

Thuis verkies je koken op de skottelbraai boven koken achter het fornuis. Barbecueën, een vuurtje stoken en koken op de skottelbraai dan voel jij je echt heerlijk.

Huwelijksreis in een tent/camper/caravan

De eerste vakantie van jullie of zelfs jullie huwelijksreis kwam een tent/caravan of camper kijken. Als het over vakantie gaat zoek je meteen een plekje op waar de tent/caravan/camper goed kan staan. Weken van tevoren ben je al bezig met alle kampeerspullen bij elkaar zoeken en kijken wat er op de bestemming te doen is.

Gezinsuitje is naar de kampeerwinkel

In het weekend ga je niet naar familie, een speeltuin of wandelen. Jouw ideale uitje in het weekend is een dagje naar de kampeerwinkel.

Zo krijg je meteen zin om weer te gaan kamperen en blijf je op de hoogte van de laatste snufjes en truckjes.

En ben je verslaafd aan kamperen?

Als je je herkent in 5 of meer van deze tekenen dan ben jij zeker verslaafd aan kamperen!

Heb jij jouw vakantie al geboekt?